You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Видове дробилки за клони

Полезно
0
от Rezach.bg

Правилната поддръжка на дърветата изисква познания и добри инструменти. Има няколко базови инструмента, като моторна резачка, ножица за клони и стълба, но в някои случаи те няма да са ви достатъчни. Става въпрос за случаите, когато ще ви се наложи да отрежете цяло дърво или няколко такива. Раздробяването впоследствие е дълъг, и доста трудоемък процес.

За щастие с напредването на технологиите е създадена машина, която може да улесни значително този процес. Това е дробилката за клони.

Дробилки за клони – Какво представляват?

Обикновено дробилките за клони са средни по размер машини, снабдени горивен или електрически двигател, който задвижва здраво заточени остриета. В повечето случаи те са разположени в края на фуния, чиято функция е да улесни раздробяването на клони. Голяма част от дробилките за клони са с предпазител за безопасно боравене.

Все повече хора занимаващи се със стопанство и поддръжка на големи по площ гористи насаждения изпитват необходимост от дробилка за клони. Този иновативен инструмент помага в лесното и бързото почистване на дървесни отпадъци, освен това е подходящ за редовна употреба, особено ефективен е и е изключително лесен за работа.

Видове дробилки за клони

Дробилките за клони се делят на три основни вида, според размера си и работата за която са пригодени.

  • Градински дробилки

Характерното за тях е лесната работа и високото ниво на безопасност. Те са подходящи за всеки ентусиаст, като не са необходими специални познания за да можете да боравите с тях. Използват се за раздробяване на малки по размери клони с диаметър от 60 до 80 мм. Разделят се три подвида според начина на задвижване на остриетата: електрически, бензинови и прикачни дробилки за трактори.

  • Полупрофесионални дробилки за клони

Този вид дробилки се отличават по-големи размери и възможността да раздробяват по-големи трупи с диаметър от 80 до 120 мм. Те също се делят на бензинови, електрически и прикачни.

  • Професионални дробилки за клони

Напълно професионалните дробилки са изключително мощни и могат да раздробят дърво с диаметър до 160мм. Някои от тях са снабдени със специален конвейер, който сам подава дървото, което трябва да бъде раздробено. Средно са с дължина около 3,5 метра, която може да се регулира. Професионалните дробилки за клони биват само бензинови и прикачни за трактори. Способни са да раздробят 12 кубика дървесина в рамките на 1 час.

Защо ми е необходима дробилка за клони?

Дробилката за клони предоставя много повече предимства, отколкото можете да си представите. С нейна помощ можете изключително лесно и бързо да разчистите премахнатите клони. Раздробяването с моторна резачка би ви отнело доста време и усилия.

Освен това, опилките от професионално раздробени клони могат да бъдат използвани като гориво или отопление. Те се разпалват изключително лесно и генерират огромно количество топлина.

Трябва ви професионална дробилка за клони? А разгледахте ли тази под наем от Rezach.bg? Професионална бензинова дробилка, с чиято помощ ще успеете да премахнете всеки един паднал или отсечен клон.