You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Моторна дробилка за клони

Полезно
0
от Rezach.bg

На пазара ще срещнете огромно разнообразие от дробилки за любителска, полупрофесионална и изцяло професионална експлоатация. Този инструмент през последните години се превърна в удобна необходимост за много градинари, тъй като успява да улесни максимално работата и да съкрати в пъти времето за раздробяване на дървесината.

С качествена дробилка за клони под ръка ще успеете да смелите на практика всякакъв растителен отпадък – коренища, храсти, едри клони, листна маса и дори големи отрязани трупи. Крайният резултат е високоефективно гориво, под формата на опилки, което може да се използва като разпалка и е отлично средство за отопление, благодарение на свойството си да генерира голяма топлина при горене. 

Едни от най-често използваните дробилки за клони са моторните.

Моторна електрическа дробилка за клони

Най-модерните и компактни като размери дробилки за клони са тези, снабдени с електрически мотор. Създадени са за да раздробяват ефективно суха или мокра дървесна маса – клони с различни диаметри и големи купчини листа. Обикновено електрическите моторни дробилки за клони са снабдени с двустранни ножове, многократно наточени. Разполагат с въртяща се на 360 градуса тръба, която изхвърля вече раздробеният материал на разстояние от 3 до 7 метра.

Моторната електрическа дробилка е способна да раздроби трупи и клони с размери до 20 см.

Моторна дробилка за клони с бензинов или дизелов двигател

Полупрофесионалните и изцяло професионалните дробилки за клони разполагат с мощни двигатели, като най-често те работят на бензин. Способни са да раздробят мокра или суха дървесна маса и разполагат с входяща тръба с размери 48 на 25 см. Проектирани са да раздробяват огромни дървесни трупи с размери до 25 см. Подобно на електрическите и те разполагат с двустранни многократно наточени ножове и разполагат със странично разположени остриета, чиято функция е да попречи на клоните да се връщат обратно при рязане. Накрая бензиновите дробилки завършват с въртяща се на 360 градуса тръба, която изхвърля раздробеният материал до 9 метра разстояние.

Основна разлика между електрическите и горивните моторни дробилки няма. Те са проектирани на практика еднакво и са създадени за да раздробят за максимално кратко време големи количества растителни отпадъци. Каква ще предпочетете за добавяне към необходимите инструменти за работа в градината зависи изцяло от предпочитанията ви.

Обади се