You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Трошачка за клони

Полезно
0
от Rezach.bg

Най-добрият и необходим инструмент в градината и сравнително лесен за съхранение и пренасяне е трошачката за клони. Всеки, който поддържа няколко овощни дръвчета в двора си знае коя е най-досадната част от работата. Това е да се отървете от струпаните на голяма купчина в някой ъгъл премахнати клони и вършина. Освен, че заемат място, те започват да се разлагат в голяма част от случаите, особено в по-влажните места или когато времето се задържи мокро в зависимост от сезона.

Вече можете да се отървете от досадните клони и да спрете да ги трупате сезон след сезон след всяко кастрене. Това става лесно и бързо с трошачка за клони. На практика това е сравнително прост инструмент, с малки размери което го прави лесен за пренасяне в ремарке или багажник на автомобил. За разлика от професионалните дробилки за клони, клонотрошачките не раздробяват дървесината до опилки, които могат да бъдат използвани като разпалка или наторяване на посеви, а просто раздробяват на малки късове клоните. Състоят се от мотор, най-често електрически и заточени остриета, които се завъртат и нарязват дървесната маса. В горният край разполагат с тръбовидна фуния, в която се поставят клоните, а от другата страна е разположен среден по размери контейнер за раздробения материал.

Простият механизъм изкушава много любители да измайсторят собствена трошачка за клони от подръчни средства. Тъй като почистването на дворното пространство от клони е истинско изпитание, свързано със средства, много труд и време. За това определено има полза да се инвестира в подобна полезна машинарийка каквато е клонотрошачката.

Цената на подобни инструменти обаче се оказва главозамайваща. Обикновена трошачка за клони с електрически мотор се предлага на цени от 300 до 500 лева. Ще ви поизплашим малко и с цените на професионалните дробилки за клони, които вариат от 1000 до над 2000 лв. Не всеки може да си позволи подобна инвестиция, точно затова повечето хора предпочитат да заплатят на някой приятел с камион или голямо ремарке и да натоварят вършината веднъж в годината.

Но има и по-лесен начин да свършите работата, който не включва харченето на голяма сума пари. Ако не ви се инвестира в клонотрошачка, която да ви се намира постоянно под ръка винаги можете да потърсите услугите на фирма и да си наемете професионална дробилка под наем. Такава фирма в град Варна и областта е Rezach.bg. Те предлагат професионална дробилка за клони под наем, изключително мощна, стабилна и удобна за работа на изгодна цена. 

Цялата процедура по наемането на дробилката е изцяло улеснена, в полза на клиента – необходимо е само да се свържете с тях по телефона или онлайн, да обясните за кога, какво и къде ви трябва дробилката и те ще ви я предоставят на уреченото място в уговореното време. С дробилката за клони на Резач.бг се работи изключително лесно, като при нужда от фирмата ще ви предоставят и оператор, който да работи с нея. Не се колебайте, а свършете работата в двора с помощта на професионална дробилка под наем от Rezach.bg.

Обади се