You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Резачка за клони

Полезно
0
от Rezach.bg

Идва време за ежегодната сезонна резитба на дръвчетата във вашият двор. Първото, което трябва да направите е да подготвите всички инструменти, които ще са ви нужни – ръчен трион, лозарски ножици и моторна резачка за по-големите изсъхнали клони. В повечето случаи се нуждаете и от здрава и стабилна стълба, която няма да ви е необходима само в случаите когато под ръка разполагате с качествена резачка за клони.

Какво представлява стандартната резачка за клони?

Резачката за клони или още позната като кастрачка за клони много прилича на моторният трион, но с тази разлика че трионът се намира в края на дълъг прът. В много от случаите той е изработен от лека метална сплав, така че да не тежи извънредно и да ви позволи да свършите кастренето с лекота. Не бива да я бъркате обаче със ножицата за клони, която е устроена по подобен начин, с тази разлика, че е универсален ръчен инструмент.

Благодарение на резачката за клони ще можете да достигнете от земята голяма част от клоните по върха. Това е изключително полезен инструмент в поддръжката, оредяването и правилното оформяне на короната на овощните дървета. С помощта на резачката за клони ще можете бързо и лесно да подкастрете дори и високо разположените клони без да се качвате и слизате от стълба. 

Каква резачка за клони да изберем?

На пазара ще откриете широко разнообразие от резачки – голяма част от тях са акумулаторни, работещи на батерии, има и ръчни резачки за клони, с чиято помощ ще можете да отрежете клони със средна дебелина.

Ако търсите едновременно бюджетно и ефективно решение, най-добрият избор са акумулаторните резачки, с чиято помощ лесно и безопасно ще отрежете високи клони без да се катерите по стълба. Обикновено прътът е с регулируема височина, което ви позволява да режете клони, високи 4 метра. Благодарение на издръжливата акумулаторна батерия ще можете да свършите работата без кабели, които да ви пречат и без досадната миризма на бензин.

Тези от вас, които поддържат само няколко малки овощни дръвчета могат да инвестират във ръчна резачка за клони. Тя е снабдена със здраво наточено острие, което ще ви позволи да отрежете средно дебели клони. Но в случаите, когато се налага да режете повече, професионалната акумулаторна резачка се превръща в необходимост.

Все повече хора се занимават любителски с отглеждането на овошки, които се нуждаят от редовна резитба няколко пъти в годината. За това хоби имате нужда от правилните инструменти за да ви спори работата. На помощ идват резачките клони, които ви позволяват  да оформите и подкастрите короната на дърветата здраво стъпили на земята. Безопасността и улеснената работа тук е на много високо ниво, тъй като не се нуждаете от стълба. В магазините ще откриете богато разнообразие от ръчни, акумулаторни и електрически резачки за клони, които са подходящи както за професионална, така и за любителска експлоатация.

Обади се