You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Дробилка за дървесина

Полезно
0
от Rezach.bg

Произведени са много и различни видове дробилки. Някои от тях са за непрофесионална експлоатация, за раздробяване на малки клони, храсти и листна маса. Други са напълно професионални, създадени за да раздробяват всякакъв растителен отпадък до дървесни опилки, които се превръщат в изключително полезен биоматериал, подходящ за наторяване и горене, известен с поддържането на горивният процес и високото количество на отделената топлина.

Съществуват и трети вид дробилки, които няма да срещнете навсякъде. Те се произвеждат и закупуват главно за индустриални цели, каквото е производството на пелети и екобрикети. Те се произвеждат от ситно раздробена дървесна маса, наричана още дървесен чипс. На практика това е суха или полусуха дървесина, която с помощта на професионална дробилка за дървесина е ситно раздробена до максимум 30мм на опилка.

Дробилките за дървесина, които произвеждат дървесен чипс се делят на няколко вида, според остриетата с които разполагат:

  • Роторни дробилки за калибриран дървесен чипс – те са проектирани да раздробяват дървесина с диаметър до 25 см и разполагат с електрически двигател. Често са снабдени с метална лента за по-лесно придвижване на дървесината.
  • Ножови дробилки за дървесина – при тях остриетата са вертикално разположени и раздробяват дървесината в същата посока с много висока скорост. Те са изцяло стоманени и многократно заточени, като дървесният чипс бива изхвърлен от тях по закона на центробежната сила. Предназначени са за дървесина с диаметър до 25 см.
  • Мобилни дизелови дробилки за дървесина – разполагат с двигател с вътрешно горене, като най-често са с мощност от 18 до 40 к.с и производителност до 12 кубика дърва за час. Наричат се така, защото могат да бъдат теглени с неспециализирани автомобили, като за целта много от тях са оборудвани със мигачи, стопове и колела.
  • Прикачни дробилки за дървесина – както вече се досещате от името, тези дробилки за дървесен чипс са проектирани да бъдат закачени на трактори и са с мощност до 80 к.с. Способни са да обработват до 9 кубика дървесина в рамките на час и са проектирани за дървесина с дебелина до 20 см.

Въпреки, че дробилките за дървесина са предназначени най-вече за професионална употреба, те се превръщат все повече в необходимост за тези от вас, които разполагат с гористи парцели и дворни пространства. Вече можете да наемете професионална дробилка за дървесина под наем за град Варна и областта от фирма Rezach.bg и да раздробите насъбралият се дървесен отпадък във вашият двор, който само заема място. Не губете повече време, обадете се сега и дробилката ще ви бъде предоставена на посочено от вас място. Свържете работата бързо и лесно на изгодна цена, с дробилка под наем от Rezach.bg.

Обади се