You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Рязане на дървета в частен двор

Полезно
0
от Rezach.bg

Имате големи дървета в двора, които имат нужда от подрязване или премахване? Значи е време да извикате професионалист, освен ако не разполагате с опит за безопасното рязане на дървета, качествен и остър моторен трион, телескопична стълба или вишка.

Рязане на дървета – Какво може да се обърка?

На пръв поглед почти всичко. Рязането и то на големи, стари, сухи или болни дървета изисква особен подход и обезопасяване. Премахването на сухите и болни клони трябва да се извършва внимателно, тъй като те могат да се отчупят рано при рязане и да паднат в непредвидена посока. Същото се отнася и когато стане въпрос за цялостно премахване на дървета от дъно.

Особено внимание трябва да имате в случаите, когато дървото се намира в непосредствена близост до имота ви или ограда. Един от най-честите случаи е премахването на дървета от дворове, които са сети твърде близко до къщата, гаража, лятната кухня или пък оградата. Живущите се усещат чак когато дървото стане твърде голямо и кореновата му система започне на навлиза в основите на сградата, разрушавайки я.

За това винаги когато избирате място за ново дръвче в двора си, помислете много добре къде ще го разположите и съобразете мястото с неговия вид. Повечето иглолистни, като бор, смърч и ела имат плитка коренова система, която с растежа на дървото тръгва да се разпростира и настрани, засягайки основите на постройките, ако има такива в близост. Това води води до тяхното разрушаване, в случай, че не бъдат взети мерки. Ако вече е твърде късно и дървото е станало твърде голямо, то помислете за неговото преместване, а в краен случаи – отсичане.

Рязане на дървета в частен двор – Особености

Ключова особеност при всякакъв вид кастрене и рязане на дървета от собствения ви двор е това, че трябва по закон да поискате разрешение от съответната община. Това най-вече важи за случаите, когато дървото е старо или защитено, като бор, елха, орех, чинар и т.н. Подаването на заявление за отсичане на дървета е напълно безплатно, а самото разрешително е със срок до една година.

Сигурно се питате: „А какво, ако вече съм премахнал дървото в двора си“? Ако сте го направили без разрешение, то подлежите на глоба, чийто размер варира според общината, в която се намирате. Ако мине проверка от длъжности лица или някой раздразнен съсед пусне оплакване, то ще ви бъде съставен акт с глоба, която сте длъжни да заплатите.

Можете да си спестите всички главоболия около рязането на дървета в частния си двор, ако се доверите на професионална фирма. Rezach.bg разполага с богат опит и предлага на своите клиенти пълно съдействие с изкарването на разрешително, кастренето и рязането на дървета от частни дворни пространства. Това далеч не е всичко. Ние се ангажираме с извозването на премахнатата дървесина и идеалното почистване на двора ви. Всичко това на конкурентно достъпна цена. 

Възползвайте се още днес от услугите за рязане на дървета от фирма Rezach.bg на територията на град Варна, Добрич, Шумен и техните области.